Chronische aandoeningen.

Zorgplaza verzorgt trainingen enerzijds op het gebied van bevordering van de gezondheid, anderzijds op het gebied van de chronische aandoeningen. Groepsoefentherapie betekent dat u oefent op maat. Dit wil zeggen dat bij iedereen een intake en een aantel testen afgenomen wordt waarbij uw fitheid wordt bepaald en daarmee ook het ingangsniveau waarop u gaat oefenen. Daarnaast vindt er op verschillende momenten een evaluatie plaats waardoor u uw vooruitgang kunt volgen. Iedereen oefent dus op zijn eigen niveau in een kleine groepen van maximaal 8 personen.

 

 

Medische fitness

Dit is vooral bedoeld voor diegenen die preventief aan hun gezondheid willen werken, of klaar zijn met hun behandeling door de fysio- manueeltherapeut en daarna door willen gaan met actief bezig zijn. De fysiotherapeuten in Zorgplaza geven graag die begeleiding daartoe. Er wordt in een overzichtelijke oefenzaal gewerkt met professionele oefentherapeutische materialen. Zorgplaza heeft niet alleen de juiste kennis in huis maar biedt ook deskundige medische begeleiding. In kleine groepen kunt u, gedurende één uur, eenmaal of tweemaal per week aan uw conditie en kracht komen werken.

Medische fitness groepstrainingen maandabonnement met begeleiding zonder vergoedingen zorgverzekeraar. *
– Trainen 1x per week € 30,00 per maand
– Trainen 2x per week € 50,00 per maand
– Band hartslagmeter € 5,00

* U bent bij ons niet verplicht om een kwartaal- halfjaar- of een jaarabonnement af te sluiten; iedere maand kunt u besluiten om de trainingen al dan niet voort te zetten.

Beweegprogramma’s chronische aandoeningen
De beweegprogramma’s voor de chronische aandoeningen worden vergoed door de zorgverzekeraars. Zorgplaza heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. De aandoeningen die hiervoor in aanmerking komen zijn:

  • hart- en vaataandoeningen
  • longaandoeningen: copd, en astma met COPD
  • neurologische aandoeningen: ziekten uitgaande van het centrale zenuwstelsel
  • orthopedische aandoeningen: houdingsafwijkingen, revalidatie na
  • orthopedische operaties
  • oncologie: revalidatie na behandeling van kanker
  • osteoporose
  • chirurgie: herstel na operatie

De verschillende aandoeningen kennen een diversiteit in vergoedingen door de zorgverzekeraars. U kunt hiervoor informeren bij Topfysiotherapie Zorgplaza Waalwijk alwaar wij op de hoogte zijn van deze vergoedingen.

De zogenaamde “lifestyle” beweegprogramma’s worden onder voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraars. Informeert u daarvoor even bij uw zorgverzekeraar. Onder “lifestyle” beweegprogramma’s worden verstaan:

  • obesitas (overgewicht)
  • diabetes

Overgewicht. Het is in Nederland een groot maatschappelijk probleem. Slijtage van gewrichten en een grotere kans op hart- en vaatziekten. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de gezondheidsproblemen die overgewicht kunnen veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over de beperkingen die u kunt ervaren in het dagelijkse leven. Kom nú in beweging en voldoe aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Nederlandse Norm Gezond Bewegen stelt dat u minimaal vijf dagen per week dertig minuten actief in beweging bent.

Zorgplaza biedt graag een helpende hand d.m.v. een gericht trainingsprogramma. Dat betekent professionele begeleiding en een trainingsprogramma in kleine groepen. Ook krijgt u adviezen van de diëtiste wat een belangrijk onderdeel uitmaakt van dit programma. Om je gesteund te voelen en om elkaar te stimuleren. Een advies op maat. Niet alleen tijdens de wekelijkse training maar óók voor thuis.

Diabetes. Als diabetespatiënt loop je dagelijks tegen tal van beperkingen op. Daarmee moet je leren leven. Een goede conditie komt daarbij goed van pas. Dit trainingsprogramma bestaat uit actieve oefentherapie in combinatie met de diëtiste. Het doel is om u minder insuline afhankelijk te maken, dan wel mogelijk dat u op een gegeven moment geen insuline meer hoeft te spuiten. Daarnaast verbetert u de spierkracht en uw conditie en werkt u tevens aan het voorkomen van hart- en vaatziekte. Vanzelfsprekend onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Bij veel personen is na een fysiotherapeutische behandeling nog sprake van een verminderde conditie ondanks dat de klachten verdwenen zijn. Toch kan het risico voor een recidief nog groot zijn. Met het medisch fitness programma wordt het herstel in de balans tussen belasting en de belastbaarheid van het lichaam bevorderd.

Wij stellen ons graag aan u voor.

Daan
Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Wendy
Fysiotherapeute, MSc Oncologierevalidatie
Suzanne
Fysiotherapeute, MSc. bekkenfysiotherapie
Natasja
Fysiotherapeut, Master Kinderfysiotherapie
Meindert
Fysiotherapeut
Hanneke
Fysiotherapeut, Master Chronische aandoeningen
Maykel
Fysiotherapeut
Wendy
Office manager
Sigrid
Algemeen fysiotherapeut
Anne
fysiotherapie- assistente
Manon
fysiotherapie- assistente